یکی از خدمات بسیار پرطرفدار حوزه دیتیلینگ خودرو، احیای رنگ یا در واقع پولیش کاری می باشد که شفافیت و کیفیت رنگ خودرو را تا حدود زیادی افزایش میدهد. اما استفاده از پد پولیش مناسب تاثر زیادی در نتیجه نهایی خودرو خواهد گذاشت. در واقع استفاده از پد مناسب، باعث ایجاد درخشندگی و شفافیت بیشتر و کاهش خط و خشها ظاهری رنگ خودرو می شود.
انواع پد پولیش خودرو
یکی ازمهم ترین ابزارهای پولیش خودرو، پد پولیش است. در واقع پولیش کار با توجه به میزان خط و خشها و عمق آنها روی سطح خودرو، پد متناسب با آن را انتخاب میکند و پدها نیز بر اساس همین عملکردها به انواع مختلفی تقسیم میشوند.
انواع پد پولیش عبارتند از:
- پد نرم
- متوسط
- زبر
- اسفنجی
- پشمی و نمدی
معمولا از پدهای زبر برای خطوط عمیق استفاده میشود و هرچه عمق خطوط کمتر شود از پدهایی با زخامت کمتر استفاده می شود. همچنین برای براقی و درخشندگی بیشتر رنگ بدنه نیز معمولا از نرمترین پدهای پولیش استفاده میشود.
انواع پد پولیش از نظر زبری
یکی از معیارهای طبقه بندی پدهای پولیش میزان زبر بودن آن است.
زبری پد پولیش عامل اصلی میزان لایه برداری از روی رنگ بدنه است. بنابراین میزان زبر بودن بر اساس عمق خط و خش های روی رنگ بدنه انتخاب میشود، که شامل سه درجه زبری مختلف میشود:
- نرم : این دسته از پدها معمولا برای براق کردن بدنه خودرو و از بین بردن هاله های دایره ای شکل ناشی از پولیش کاری استفاده می شوند.
- متوسط: پد پولیش با زبری متوسط برای از بین بردن خط و خش های سطحی و صیقل دادن سطوح به کار برده می شود.
- زبر: پد پولیشهای زبر معمولا برای خط و خش های عميق و در واقع خطوط ناشی از سنگریزه ها و شن و ماسه ها به کار می رود.
انواع پد پولیش از نظر جنس
انواع پد پولیش از نظر جنس به ۶ دسته تقسیم می شود که عبارتند از:
- پد پولیش نمدی
- پد پولیش هیبریدی
- پد پولیش مایکروفایبر
- پد پولیش پشمی
- پد پولیش پوست بره
- پد پولیش اسفنجی
همه این پد پولیشها جزو دسته پدهای پولیش زبر محسوب می شوند و تنها پد پولیش اسفنجی است که به انواع بسیار زبر، زبر، متوسط، نرم و بسیار نرم تقسیم میشود.
اما پد پولیش از جنس فوم نوع دیگری از پد پولیش است که سه درجه زبری دارد و هرکدام برای بخشی از مراحل پولیش کاری استفاده میشوند. فوم نرم برای براق کردن رنگ بدنه و از بین بردن هالههای دایرهای شکل هولوگرامی روی بدنه در مرحله آخر پولیش استفاده می شود.
پد پولیشهای فوم متوسط برای کاهش خط و خشهای سطحی و صیقل دادن سطح به کار برده میشوند و فوم زبر نیز برای از بین بردن خطهای عمیق به کار برده می شود که عموما در مرحله اول پولیش کاری استفاده میشوند.
هم چنین برخی از پدها صرفا برای پخش کردن محلول پولیش کاری و از بین بردن خطوط بسیار سطحی به کار برده میشوند. استفاده از پولیشهای قوی و ضعیف در انتخاب این نوع پدها تأثیرگذار است. چنین پدهایی با چرخش ۵۰۰ تا ۲۵۰۰ دور در دقیقه محلول پولیش را به خوبی روی سطح اولیه کار پخش و کمترین میزان اصطکاک بین رنگ بدنه و دستگاه را ایجاد میکنند. بافت این پدها کوتاه و متراکم است.
پد پوست بره و پشمی
این پد جزو زبرترین پدها محسوب می شود و بافت بلندی دارند که به آنها کمک میکند به لایههای زیرین نفوذ کنند. از چنین پدهایی برای از بین بردن خط و خشهای عمیق، روی شیشه، بدنه و چراغ استفاده میشود.
پد پولیش زبر اسفنجی
این پد در مرحله اول پولیشاستفاده میشود، قدرت لایه برداری آن از پد پشمی کمتر است اما گرمای کمتری در زمان کار تولید میکند که از تشکیل هولوگرام روی بدنه خودرو در زمان پولیش کاری جلوگیری میکند.
پد پولیش متوسط اسفنجی
این پد مخصوص مرحله دوم پولیش است. از این پد برای از بین بردن خطوط نیمه عمیق استفاده می شود و قدرت لایه برداری متوسطی دارد.
پد پولیش نرم اسفنجی
این پد در آخرین مرحله از پولیش رنگ بدنه خودرو استفاده میشوند. این نوع پد در پخش کردن واکس روی بدنه نیز کاربرد دارد. بیشترین کارایی این پدها در براق کردن سطح، از بین بردن خط و خشهای سطحی و ریز و اثر هولوگرام است.
در پولیش کاری باید در هر مرحله از پد مخصوص آن استفاده شود و نکته مهم این است که تمامی این پد ها در هر مرحله مکمل یک دیگر هستند. بنابراین استفاده از انواع پد به ترتیب اولویت در مراحل مختلف می تواند باعث یک پولیش حرفه ای شود.
انواع پد پولیش از نظر سایز
پدهای پولیش در ابعاد و سایزهای مختلفی متناسب با کارایی آن و اندازه سطوح نگهدارنده دستگاه پولیش طراحی شده است که وابسته به اینکه برای چه بخشی از خودرو و برای چه کاری قرار است استفاده شود،انتخاب می شود.
پد پولیش مخصوص دستگاه پولیش اوربیتال
پدهای پولیش دستگاه اوربیتال دارای یک سوراخ در وسط خود هستند که از گرم شدن بیش از اندازه پد درحین کار جلوگیری میکند. پدهای پولیش دستگاههای چرخشی این سوراخ را ندارند. بنابراین باید در زمان انتخاب پد پولیش به نوع و مدل دستگاهی که با آن کار میکنید توجه کنید.
ویژگی های پد با کیفیت
همانطور که گفته شد، پدها تنوع زیادی دارند، گاهی اوقات در فرایند پولیش صرفا برای اینکه پد مناسبی انتخاب نکردید، نتجیه مطلوب بدست نمی آید. برای انتخاب پد مناسب باید جنس، ساختار و درجه زبری پد را بررسی کنید، هم چنین باید ویژگی های زیر را هم داشته باشد:
- پد با کیفیت ظریف است و مشکلاتی مثل خراشیدگی یا جدا شدن از سطح دستگاه هنگام پولیش را ندارد.
- پد مناسب از درجه زبری مناسبی دارد.
- پد مناسب استحکام کافی و دوام بالایی دارد.
- بهترین پد پولیش قدرت جذب بالایی دارد که این موضوع برای پدهایی که برای پخش واکس مورد استفاده قرار می گیرد، اهمیت بیشتری دارد.
نکات کلیدی در انتخاب پد مناسب و نگهداری آنها:
- قبل از خرید باید بدانید که پد مورد نظر برای چه کاری مناسب است.
- از کیفیت و استحکام پد مطمئن شوید.
- اندازه پد، باید متناسب با صفحه نگهدارنده دستگاه باشد.
- از سالم بودن چسب نگهدارنده پد روی دستگاه، اطمینان حاصل کنید تا در حین انجام کار جدا نشود و باعث آسیب به بدنه خودرو نشود.
- ساختار پدهای دستی کاملا با پدهای دستگاهی متفاوت هستند.
- از پدهایی استفاده کنید که کاربری راحت تری داشته باشد.
- پدها بر اساس کارایی آنها به رنگ های مختلفی تقسیم می شود پس در نتیجه رنگ پد به معنای طبقه و دستهای است که پد پولیش مورد نظر به آن تعلق دارد و درجه زبری و سایز آنها را مشخص میکند.
- مراقبت صحیح و شستشوی به موقع پد های پولیش، می تواند عمر آن را تا میزان زیادی افزایش دهد. بنابراین بهتر است هربار بعد از استفاده، پدها را با روش مناسب بشویید.
ما در این مقاله به بررسی انواع مختلف پد پولیش، عملکرد آنها و شکل صحیح استفاده و کاربرد آنها پرداختیم. توجه داشته باشید که انتخاب پد پولیش مناسب، استاندارد و با کیفیت میتواند نتیجه پولیش خودرو را به شکل شگفت آوری مطلوب سازد و کیفیت خدمات پولیش را افزایش دهد.ما در مجموعه خودرویی نوین کار این اطمینان را می دهیم که در ارایه کلیه خدمات خود به خصوص خدمات احیای رنگ از بهترین متریال موجود در بازار استفاده می کنیم.
پس ما در مجموعه خودرویی نوین برای احیای رنگ خودرو با بهترین متریال و به صورت حرفه ای و با بهترین کیفیت ممكن، منتظرتان هستیم.