صافکار خودرو کیست؟
برای برطرف کردن آسیب هایی که روی بدنه خودرو در تصادفات شدید و جزئی ایجاد می شود، به یک فرد برای صافکاری pdr تهران نیازمندیم که به این فرد صافکار گفته می شود.
صافکار با استفاده از ابزارهای مختلف آسیب های بدنه خودرو را از بین می برداما باید اول ایمنی لازم را از نظر شخصی مثل لباس، دستکش و… را در نظر بگیرد و ابزارهای کاری مورد نیاز را چک کند و محیط کاری نیز از هرگونه گرد و غبار، آلودگی و… پاک باشد تا در ایمن ترین حالت ممکن محیطی کار انجام شود. در این مقاله از نوین کار به بررسی نکات ایمنی در صافکاری پرداخته ایم. با ما همراه باشید.
چه زمانی نیاز به صافکار داریم و به چند نوع صافکاری انجام می شود؟
پس از بروز تصادف و… با توجه به شدت ضربه بدنه خودرو متحمل خسارت می شود. در این مرحله است که مهارت و صلاح دید صافکار به کار می آید و هزینه ها را را کم می کند و صافکار خودرو تشخیص می دهد که قطعه مذکور، مثل درب، کاپوت و… باید تعویض شود یا صافکاری می تواند ، آن قسمت آسیب دیده را برطرف کند.
اگر ضربه وارد شده طوری باشد که به رنگ خودرو آسیبی نرسیده باشد، آن را با صافکاری بدون رنگ PDR برطرف می کنند.اما اگر ضربه به صورتی باشد که به نقاشی نیاز داشته باشد،پس از آنکه صافکاری و مراحل کامل آن انجام شد به سراغ نقاشی قسمت های صافکاری شده می رویم.
ابزارهای صافکاری
ابزارهای صافکاری ضروری که باید در کارگاه داشته باشید عبارتند از:
- تگرگ کش چسبی
- سندان دستی، سندان صافکاری، مشتی صافکاری و…
- قالب تنه
- تیغه سوهان موج گیر
- وسایل بتونه کاری
- پمپ رنگ
- سمباده
- ابزارهای چوبی
- سوهان
- اهرم صافکاری
- چکش صافکاری
- وسایل بتونه کاری
- دستگاه بدون رنگ مغناطیسی
- خشک کن رنگ
- پولیش خودرو
- دستگاه جوش
- شاسی کش
- میله های صافکاری
قوانین و اصول ایمنی برای صافکاری
موارد که باید برای ایمن ماندن خود قبل، در حین انجام کار و بعد از اجرای صافکاری رعایت کنید عبارتند از:
- از عینک های مخصوص محيط کارگاهی به عنوان محافظ چشم همیشه استفاده کنید تا از برداه های سنگ زنی و… چشم شما دچار آسیب نشود. یک براده کوچک می تواند با شبکیه چشم آسیب همیشگی بزند که بهتر است حین کار، همیشه از عینک استفاده شود.
- از لباس های گشاد یا موهای بلند به خاطر خطر گیر کردن در لوازم و ابزارآلات استفاده نکنید.
- در کارهای فنی و تعمیری هرگز به تنهایی در یک محیط کار نکنید.
- مراقب مواد شیمیایی ناشی از جوشکاری و… که خطرناک هستند، باشید و حتما هنگام جوشکاری از عینک محافظ استفاده کنید.
- سستم روشنایی مناسبی را در کارگاه تعبیه کنید.
- هنگام استفاده از سنگ های سمباده باید از ماسک در حین عمل صافکاری استفاده شود.
- قطعات باز شده را جای ایمنی قرار دهید که هم از دسترس دور باشند و هم آسیبی نبیند و قطعات کوچکتر آن مثل پیچ و مهره گم نشود.
- کف کارگاه باید همیشه تمیز باشد و از هرگونه مواد روغنی عاری باشد. چرا که لیز بودن کف مغازه با قطرات روغن و رنگ های استفاده شده، هم امکان آتش سوزی را در کارگاه بالا می برد و هم این که با لغزش و خوردن سر به میز یا ابزارآلات باعث شکستن و حوادث ناگواری خواهد شد.
- جدا کردن سیم های اصلی از باتری جهت انجام چکش کاری و …
- استفاده درست از جک و خرک تعمیرگاهی برای صافکاری
- رعایت اصول ایمنی موقع استفاده از ابزارهای مختلف صافکاری
- استفاده از دستکش مناسب موقع سرامیک خودرو و لیسه گیری خودرو
- موقع جوشکاری محل را از هرگونه روغن پاک کنید.
- هنگام استفاده از هواگاز نیز باید در جای مناسبی استفاده شود تا هم نیافتد و هم مثل جوشکاری حادثه ای اتفاق نیافتد.
- کپسول آتش نشانی داشته باشید و بدانید دقیقا کجای مغازه صافکاری وجود دارد تا در صورت نیاز بتوانید سریع از آن استفاده کنید.
نکاتی که باید قبل از رنگ زنی خودرو و حین صافکاری انجام شوند عبارتند از:
- بتونه زنی خوب و صاف انجام شود تا سطح را آماده برای نقاشی خودرو شود.
- خودرو باید قبل از رنگ زنی و نقاشی خودرو کاملا تمیز باشد. یعنی عاری از هرگونه حشرات، کثیفی، موم یا هر ماده دیگری که ممکن است از چسبیدن بتونه جلوگیری کند. این موارد ممکن است با آب و صابون خیلی راحت پاک شود و در صورتی که با آب و صابون پاک نشد از خمير کلی برای برطرف کردن آن استفاده کنید.
- فرورفتگی ها را باید خارج کرده و زنگ زدگی و خط و خش به صورت کامل سمباده شوند.
- رنگ اطراف ناحیه آسیب دیده نیز باید سمباده زنی خوبی داشته باشد، زیرا پرکننده به خوبی به سطوح رنگ، خیس یا مرطوب نمی چسبد.
- از نوار چسب برای ناحیه آسیب دیده می توان استفاده کرد و بقیه قسمت ها را سنباده زنی کرد.
- باید پرکننده ها و بتونه ها کامل خشک شوند و سپس کار نقاشی انجام شود.
- قسمت های مختلف که با پرکننده پر شده اند را با سنباده باید صاف کنید.
- اگر در حین کار نیز متوجه شدید که بیش از حد سنباده زدید و سطح آن پایین تر است، ممکن است لازم باشد یک لایه پرکننده را دوباره بمالید و قبل از ادامه کار صبر کنید تا خشک شود.
- هنگامی که از صاف بودن سطح کامل کار اطمینان حاصل کردید و به طور کامل آسیب ها را از بین برده و یک دست کردید، می توانید پرایمر، پوشش رویی و لایه شفاف و رنگ را اعمال کنید.
جمع بندی
صافکاری خودرو ،عمل تخصصی است که حتما باید توسط فرد حرفه ای و با تجربه انجام شود و هم چنین اصول ایمنی در زمان صافکاری خودرو مهم است چرا که یک لحظه غفلت ممكن است هم به خودتون و هم به خودرویی که داخل کارگاه قرار دارد، آسیب هایی بزند که جبران آن هزینه زیادی را برای شما خواهد داشت.پس قبل از شروع به صافکاری حتما نکاتی که در این مقاله به شما آموزش دادیم را رعايت کنید.